Maaike Agricola

Freelance- en interim-oplossingen op het gebied van organisatie-ontwikkeling, recruitment en business development

Na vijf jaar een eigen recruitmentbureau te hebben opgebouwd en met succes verkocht ben ik sinds 2019 actief op freelance- en interimbasis. Heeft jouw organisatie behoefte aan een open blik, constructieve feedback en mensgericht leiderschap? Ik ga graag in gesprek om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

Ben je op zoek naar een dedicated werving- en selectiepartij die van A-Z het wervingsproces van je uit handen neemt? Dan verwijs ik je graag door naar Sparkling People.Benieuwd naar de ervaring van anderen met mijn werkwijze en service? Check onderstaande referenties:


"As a Corporate Recruiter for Interim Valley, Maaike helped us recruiting new colleagues. Her service is best described as determined and engaged (also on non-working days). Great result!"

- Ruben Verkuijl, eigenaar Interim Valley


"Ik heb Maaike leren kennen als een bevlogen ondernemer met een succesvol bedrijf. Sinds de oprichting van Sparkling People kwam ik Talentlinker veel tegen - in deze kennismakingen viel 1 ding op: Maaike is goed in wat ze doet en brengt dit over! Ze komt afspraken na en is bizar enthousiast! Dat enthousiasme & haar kwaliteit werkt zo aanstekelijk dat ook haar team opdrachten wel eens eerder invulde dan Sparkling People. In de zomer van 2019 las ik dat ze afscheid nam van Talentlinker- vier weken later dronken we een kop koffie om een eventuele overname vorm te geven, twee maanden daarop volgend werd de koffie champagne. De afgelopen maanden heb ik van dichtbij gezien dat de bevlogen ondernemer ook een strateeg en adviespartner is tegenover relaties. We hebben samen drie maanden lang gezorgd voor een integratie van Talentlinker naar Sparkling People en ik BAAL dat die maanden voorbij zijn.. Maaike is niet alleen goed maar ook tof om bij je te hebben! Kun je haar aan je binden? Direct doen!"

- Jeroen Tenhaeff, eigenaar Sparkling People


"Tijdens mijn pre-master en master heb ik parttime gewerkt als Junior Recruiter bij Talentlinker. Maaike, de oprichtster van Talentlinker, heeft mij vanaf dag 1 verantwoordelijkheden en ruimte gegeven zodat ik mij op eigen wijze kon ontwikkelen tot Recruiter. Daarnaast gaf zij wanneer nodig de juiste coaching, maar dit was nooit te sturend. Deze coachende rol heb ik als heel prettig ervaren. Net als de rest van de tijd en werkzaamheden bij Talentlinker, dat ik als zeer waardevol en positief heb ervaren. Maaike is begaan met de mensen met wie ze werkt en staat altijd open voor verbetering en ideeën, ongeacht hoe lang je er werkzaam bent. De sfeer binnen Talentlinker is ontspannen, collegiaal en gezellig. Een hele fijne leeromgeving waar je ruimte krijgt om je eigen pad uit te stippelen en ondernemerschap wordt gewaardeerd. "

- Gwen van Scherpenseel, voormalig Junior Recruiter bij Talentlinker