Nieuwsbrief februari 2019: Lifetime Employability

De opkomst van lifetime employability heeft de arbeidsmarkt en werken an sich compleet veranderd. Onze volledige carrière bij één werkgever in dienst – zoals onze ouders en grootouders dat deden – is tegenwoordig uniek. Waar vroeger loyaliteit en (inkomens)zekerheid centraal stonden, is dat nu vooral zelfontwikkeling en werk- en privébalans. Werknemers gaan vooral de uitdaging achterna en zoeken iets nieuws zodra deze uitdaging bereikt is.
Het ‘hoppen van banen’ vereist van werkenden dat ze constant moeten blijven leren om aantrekkelijk te blijven op de arbeidsmarkt. Dit wordt ook wel lifetime employability genoemd.

Een lifetime employable zijn is hard nodig vanwege drie redenen:

  • We moeten tot een latere leeftijd werken;
  • De flexibilisering van de arbeidsmarkt zet door;
  • De technologische ontwikkelingen volgen elkaar sneller op.

 

Door deze ontwikkelingen is focus op duurzame inzetbaarheid zeker belangrijk. Denk hierbij aan een continue investering in opleiding, ontwikkeling, betrokkenheid en werkplezier. Van een werkgever is het belangrijk om dit aan je personeel te bieden, maar ook de werknemer zou hier actief mee bezig moeten zijn.
Probeer daarom samen met je werkgever leerzaam of uitdagend werk te creëren. Dit kan bijvoorbeeld door een cursus, een stage op een andere afdeling of simpelweg door het oppakken van een nieuwe taak. Een ochtend of middag per week maakt al zeker een verschil! Wissel daarbij het opdoen van vaktechnische kennis en vaardigheden af met persoonlijke ontwikkeling. Dit kan ervoor zorgen dat je anders naar jouw werk en rol gaat kijken en kan het zorgen voor een echte ‘eye opener’. Een bijkomstigheid is dat het ook nog eens betrokkenheid vergroot en dus voor werkgever en werknemer resulteert in iets moois!

Veel succes!

Met vriendelijke groet,
Eline Stapel