leer ons kennen

Talentlinker is opgericht in 2014 door Maaike Agricola, destijds zelf nog masterstudent
Business Administration.

round-maaike

Maaike Agricola

“Het viel me op dat veel van mijn leeftijdsgenoten voor een grote corporate of multinational aan de slag wilden. Logisch: zo’n werkgever versterkt je CV en via business courses en inhouse-dagen krijg je uitgebreid de kans om deze bedrijven te leren kennen. Maar wat als je jezelf juist in een kleiner bedrijf ziet werken, of warmer wordt van een start-up? En andersom: hoe bereik je als klein(er) bedrijf de talenten die goed in jouw organisatie passen?”

onze 3 kernwaarden

persoonlijk

Een persoonlijke aanpak staat voorop. Zowel richting de bedrijven waarvoor we werken, als de kandidaten die we helpen aan een baan.

Als kandidaat betekent dat dat we persoonlijk met je in gesprek gaan en je ambities en verwachtingen bespreekbaar maken. We vertellen je uitgebreid over de bedrijven waarvoor we werken. We zijn hierin eerlijk en proberen je zo objectief mogelijk te adviseren. Ga je via Talentlinker ergens solliciteren? Dan blijven we gedurende het hele proces betrokken.

Als bedrijf betekent onze persoonlijke aanpak dat we altijd een afspraak bij je op kantoor maken. Om de vacature die je hebt uitstaan te bespreken natuurlijk, maar nog belangrijker: om een beeld te krijgen van je bedrijf. Wat voor sfeer hangt er, welke mensen lopen er rond en wat zijn jullie succesverhalen? Hoe gaat het er op maandagochtend aan toe, maar ook: hoe ziet het er vrijdagmiddag uit? Door echt een goed gevoel bij een organisatie te krijgen zijn we succesvol in de zoektocht naar kandidaten. Én we kunnen je bedrijf op een levendige manier aan hen presenteren.

efficiëntie

Iedereen is druk en wil binnen afzienbare tijd resultaten boeken. En weten waar je aan toe bent. Daarom is efficiëntie één van onze kernwaarden.

Als kandidaat krijg je daarom een snelle reactie op je sollicitatie. Blijkt uit een persoonlijke intake dat er een match is met één van onze opdrachtgevers? Dan introduceren we je daar binnen één werkdag. Ook aan feedback hechten we veel waarde: als wij iets van onze opdrachtgever horen, schakelen we snel met jou als kandidaat. Zo weet je snel waar je aan toe bent en waar je staat.

Richting bedrijven betekent onze efficiënte aanpak dat wij direct actief aan de slag gaan met de opdracht die je bij ons neerlegt. Dit resulteert in een selectie kandidaten die zowel persoonlijk als op papier passen bij wat je zoekt. Interesse? Dan schakelen we snel met deze kandidaat om op korte termijn een afspraak te plannen. Ook efficiënt: bij Talentlinker verkiezen we de telefoon boven onnodig heen en weer mailen. De beller is immers sneller en zo houden we samen scherp waarnaar we op zoek zijn.

transparantie

Eerlijkheid duurt het langst. Van daaruit zetten we stappen naar succes!

Bij Talentlinker vinden we het belangrijk om richting jou als kandidaat een eerlijk beeld te schetsen van je kansen. Daarnaast proberen we je altijd te helpen met feedback, zowel gericht op sterke- als verbeterpunten. Ook in het sollicitatieproces geven we je zo veel mogelijk inzicht.

We denken mee met je bedrijf, op korte én lange termijn. Wat heb je nu nodig, en hoe pluk je daar over twee jaar de vruchten van? En ook als een zoekproces niet loopt zoals verwacht, zijn we daar eerlijk over. We kijken samen naar verbeterpunten die de sleutel zijn tot succes!

wie zijn wij

Maaike Agricola

Eigenaar

Telefoonnummer

+31 6 11 24 89 69

Waarom heb je Talentlinker opgezet?

Ik merkte toen ik zelf pas afgestudeerd was dat veel van mijn leeftijdsgenoten wel bij een kleine of middelgrote organisatie wílden werken, maar niet wisten wat en waar de mogelijkheden waren

Ik merkte toen ik zelf pas afgestudeerd was dat veel van mijn leeftijdsgenoten wel bij een kleine of middelgrote organisatie wílden werken, maar niet wisten wat en waar de mogelijkheden waren. Anderzijds is het voor dit soort bedrijven, naast hun corebusiness, een uitdagende taak om deze talenten aan zich te binden. Met Talentlinker slaan we hier een brug tussen en creëren we win-win situaties tussen young professional en bedrijf. Inmiddels doen we dit voor zowel grote als kleinere bedrijven. Het helpen van beide partijen is het gene waar ik het meest energie van krijg!

... Lees meer

Wat zijn je ambities met Talentlinker?

We zijn eigenlijk pas net begonnen, maar ik streef er naar om in de toekomst nog veel meer young professionals en bedrijven te verbinden. Wellicht ook op andere manieren dan via traditioneel recruitment

We zijn eigenlijk pas net begonnen, maar ik streef er naar om in de toekomst nog veel meer young professionals en bedrijven te verbinden. Wellicht ook op andere manieren dan via traditioneel recruitment, dus met innovatieve tools. Maar nog steeds persoonlijk, efficiënt en transparant. Dat doe ik binnen een paar jaar graag samen met een uitgebreid team van dedicated recruiters, die oprechte interesse hebben in mensen en allemaal hun eigen specialisme hebben. En ook niet onbelangrijk; altijd in zijn voor een geintje op de werkvloer of een koud biertje op vrijdagmiddag.

... Lees meer
Loyaal, eerlijk, energiek en gedreven om de beste match te maken. En verantwoordelijk voor champagne bij mijlpalen!

Debbie Camerik

Recruiter

Telefoonnummer

+31 6 11 85 85 80

Waarom ben je bij Talentlinker gaan werken?

Ik ben op zoek gegaan naar een baan die goed aansluit bij mijn achtergrond in Psychologie en waar ik mijn geleerde kennis in de praktijk kan toepassen. Bij Talentlinker krijg ik de mogelijkheid om

Ik ben op zoek gegaan naar een baan die goed aansluit bij mijn achtergrond in Psychologie en waar ik mijn geleerde kennis in de praktijk kan toepassen. Bij Talentlinker krijg ik de mogelijkheid om alle ins en outs te leren kennen van recruitment en daarbij enorm veel ervaring op te doen binnen een jong bedrijf. Daarnaast blijft je werkomgeving dynamisch door alle verschillende mensen die je spreekt. Ik ben terecht gekomen in een team met ontzettend leuke mensen, waar we veel van en aan elkaar kunnen leren.

... Lees meer

Wat spreekt je aan in recruitment?

Met mijn psychologische achtergrond heeft contact met mensen mij altijd al aangesproken. Ik merkte echter dat de klinische tak van psychologie mij minder aansprak

Met mijn psychologische achtergrond heeft contact met mensen mij altijd al aangesproken. Ik merkte echter dat de klinische tak van psychologie mij minder aansprak en juist de bedrijfstak mijn interesse wekte. Met het oog op de toekomst zou ik dan ook de kant van Arbeids- en Organisatiepsychologie op willen gaan. Door mijn werk in recruitment kan ik alvast proeven aan deze richting en het contact met mensen combineren met het Human Resource werkveld.

... Lees meer
Spontaan, sociaal, vrolijk en altijd gemotiveerd om door te blijven gaan, ook als het even tegenzit.

Eline Stapel

Recruiter

Telefoonnummer

+31 6 11 24 76 13

Wat maakt het werken bij Talentlinker zo leuk?

“Doordat Talentlinker een klein en jong bedrijf is krijg ik de mogelijkheid alle aspecten van recruitment te beleven. We zijn allemaal enthousiast en gedreven in wat we doen

“Doordat Talentlinker een klein en jong bedrijf is krijg ik de mogelijkheid alle aspecten van recruitment te beleven. We zijn allemaal enthousiast en gedreven in wat we doen, wat de werksfeer enorm fijn maakt. Deze drive om goed te presteren en de betrokkenheid bij onze werkzaamheden maken Talentlinker wat het is.

Ook is het heel fijn werken omdat bij Talentlinker kwaliteit echt boven kwantiteit staat. We nemen de tijd om de wensen te begrijpen, waardoor het gemakkelijker is om een goede match te maken. Ook bieden we vanuit Talentlinker net dat beetje extra zorg, waardoor ik weet dat we er alles uit proberen te halen. Dit maakt mijn werk hier enorm leuk.”

... Lees meer

Wat draag jij bij aan Talentlinker?

“Allereerst is het mijn doel om natuurlijk zoveel mogelijk kandidaten te helpen aan een functie waar zij perfect op hun plek zitten. Dat is uiteindelijk

“Allereerst is het mijn doel om natuurlijk zoveel mogelijk kandidaten te helpen aan een functie waar zij perfect op hun plek zitten. Dat is uiteindelijk wat recruitment voor mij is. Daarnaast wil ik samen met mijn collega’s ons enthousiasme en energie vasthouden, zodat zowel persoonlijke groei en de groei van Talentlinker als organisatie centraal kan staan. ”

... Lees meer
Oprecht, enthousiast en doelgericht. Het geeft mij veel voldoening als alle partijen tevreden zijn!